Ons Verhaal

Paadhai (wat ʻde juiste wegʼ betekent) is een organisatie voor opvang van straat kinderen, wezen en andere jongeren in Chennai (Tamil Nadu, Zuid-India).

Het initiatief kwam van een gehuwd stel sociale werkers Sunitha en Amal, zelf een multireligieus koppel. Zij zagen de noodzaak in voor de zorg om deze ʻvergetenʼ kinderen.

Ondertussen worden er ongeveer 100 kinderen tussen 3 en 20 jaar opgevangen.

Het Begin

Oorspronkelijk bestond het project uit enkel een meisjes opvangtehuis. Nadat een vrijwilligster ging helpen in deze instelling en geconfronteerd werd met de harde werkelijkheid besloot ze in 2006 samen met enkele vrienden, Paadhai België op te richten en zo het lot deze meisjes ter harte te nemen…

Sunitha en Amal hebben verschillende diploma’s: sociaal werker, psycholoog en jurist. Dit betekent dat ze een comfortabel leventje zouden kunnen hebben. Zij kiezen daar bewust niet voor. Ze komen zelf uit een arm gezin en hebben gelukkig de kans gekregen om te studeren. Zij willen daarom iets terugdoen voor de maatschappij.

Elke dag….

Het koppel leeft zelf met z’n hun twee kinderen in de sloppenwijk. Elke dag is een gevecht om aan centjes te geraken voor rijst en schoolgerief. Ze hebben een klein aantal weldoeners in Chennai. Ze zijn voortdurend op toer om aan bewustmaking te doen, te lobbyen bij scholen voor een korting op de schoolonkosten van de kinderen, te kijken voor gratis groenten op de markt…
Af en toe geeft Amal een lezing bij NGO’s om zo wat steun te krijgen. Omdat ze geen bepaalde religie aanhangen, krijgen ze heel weinig geldelijke steun vanuit kerkelijke hoek. We staan ervan versteld hoeveel energie en doorzettingsvermogen deze twee mensen hebben voor hun levenswerk.